Osaamisen hankkiminen

Oppimisympäristöt

Opetuskeittiö


Opetusravintola Poukama


Kahvila Purje


Palvelupiste Ankkuri


Tuotantokeittiö



Kiltakoulu











Kokkikiltamainen oppiminen


Opiskelijablogit

Opiskelija pitää henkilökohtaista blogia koko opintojensa ajan. Hän selostaa, raportoi ja reflektoi blogissa opintojensa yhteydessä tekemänsä ammattitaitovaatimusten saavuttamiseen tähtäävät oppimistehtävänsä. Opettaja ohjeistaa sekä oppimistehtävän suorittamisessa että, blogin raportoimisen näkökulmia. Blogissa voi myös käyttää kuvia, videoita, sarjakuvia,  postereita ja käsitekarttoja jne.
Opettaja näkee blogeja lukiessaan, mitä ja miten opiskelija on aihetta ymmärtänyt. Hän voi kommentoida blogia nettiin, mutta jos hän näkee ryhmää päivittäin, suullinen kommentointi on tehokkaampaa.
Blogin ulkoasu on opiskelijan oma valinta – toki opettajan tehtävä on vaatia hyvien tapojen ja hyvän maun noudattamista.

HUOM! Työssäoppimisjaksoilla on huomioitava, että yritysten ja asiakkaiden salassa pidettävät asiat eivät vuoda nettiin. Tämä on myös erinomainen harjoitus ammattitaitoon liittyvästä vaitiolovelvollisuudesta. cc Jari Välkkynen

SOMEKETTI

On muistettava, että netissä on vaikea edustaa vain itseään. Pitää muistaa, että verkossa meillä on käytössä ammattimainen verkkoidentiteetti. Eli pidämme ammattimaisen otteen tuotoksiin, jota tehdään verkkoon.
MUISTA ETTÄ KAIKKI MITÄ KIRJOITAT JÄÄ VERKKOON!
  • Ole kohtelias sähköpostia kirjoittaessa ja muista kirjoittaa harkiten vastaukset eri keskusteluihin.
  • Muista noudattaa opettajan ja koulun antamia ohjeita
  • Muista olla huolellinen tietosuojan kanssa
  • Muista lähde kritiikki
laki ja säännökset:
  • tekijänoikeus ja tavaramerkit
  • älä häiriköi tuntematonta (facebook esim.)
  • älä hakkeroi
  • älä lähetä tai tee viruksia
  • henkilörekisterin pito ei ole sallittua
Lisää aiheesta SOMEKETTI

Digityövälineet

Somestrategia
Office365
Instagram

Opettajat ja ohjaajat

Esittelyvideo

Verkko-oppiminen

Ravitsemispalveluissa toimiminen

Lounasruokien valmitus

Annosruokien valmistus

Asiakapalvelu ja myynti

Annosruokien ja juomien tarjoilu

Tilaus- ja juhlaruokien valmistus

Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen

Suurkeittiön ruokatuotanto

Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti