keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Työssäoppimispaikka

Esittelyssä: Salon seurahuone

Tina teki rohkean päätöksen ja lähti opiskelemaan työnsä ohella uutta ammattia. Hän on työskennellyt vuosia Finnairilla lentoemäntänä ja nyt Aikuiskoulutusrahaston aikuiskoulutustuki mahdollistaa uuden ammatin opiskelun joustavasti työn ohessa. Tina on aloittanut hotelli-, ravintola- ja catering-alan opinnot vuosi sitten. Hän valitsi ensimmäiseksi työssäoppimispaikakseen Salon seurahuoneen, jossa hän on suorittanut jo kaksi pakollista tutkinnon osaa; majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimimisen ja lounasruokien valmistuksen. Salon seurahuoneen keittiön tiimistä vastaa keittiömestari Tuomas Hyrsky ja  Tuomaksen johdolla tiimi on sekä mahdollistanut että tukenut Tiinan ammatillista kehittymistä.

Opintojen kesätauko kului vahdikkaasti Finnairin lennoilla Tiinan tarjoten sadoille lomalaisille ruokanautintoja tai ainakin kahvia :) ja syksyn opintojen alettua, hän on jälleen aloittanut tutussa työssäoppimispaikassa tavoitteenaan suorittaa viimeinen pakollinen tutkinnonosa, annosruokien valmistus. Lastenhoitojärjestelyjen jälkeen, minulla oli huikea mahdollisuus yhdistää Tiinan työssäoppimispaikkakäynti vapaa-aikaan aviomiehen kanssa ja pääsimme yhdessä ulos syömään perjantai-iltana.

Salon seurahuone on itselleni tuttu työympäristö ja tärkeä yhteistyökumppani jo vuosien takaa. Olen kulkenut ovesta sisään jo niin monessa roolissa, että ei aina itsekään muista mitä milloinkin edustaa, mutta olin sitten asiakkaana, yritysyhteistyökummpanina, sidosryhmän edustajana, työntekijänä tai kouluttajana, minut otetaan aina yhtä lämpimästi vastaan. Niin nytkin ja oli ihana huomata, että olin kiireisessä keittiössäkin odotettu vieras. Perjantaina Tiinaa ohjasi keittiön vuorovastaava Atte Kullanmäki ja hän antoi Tiinan valmistaa tilaamamme pääruoka-annokset, jotka olivat muuten Tiinan ensimmäiset annokset  ja sehän meni hienosti!

Mieheni tilasi pääruoaksi Halikon lahdelta metsästettyä sorsaa ja sen lisukkeena oli ihania sosongin makuja; omenaa, kanttarelleja, pikkuporkkanoita ja calvadoskastiketta.
Aten ohjaus oli niin taidokasta, että olisin saattanut saada itsekin tuotteet nostettua lautaselle. Hän ohjeisti Tiinalle tarkasti eri komponenttien kypsennyksen, lämmityksen ja mihin eri komponentit lautasella sijoittuvat, jotta kokonaisuudesta tulee tasapainoinen.
Minä valitsin listalta siikaa, joka oli luonnollisen hyvää, mutta parasta annoksessa oli marinoitu kyssäkaali. Voi, että tykkään kaaleista! Keskustelimme Tiinan kanssa myöhemmin annosten onnistumisesta ja annoin palautetta hieman tummiksi ehtineistä kasvislisukkeista sekä siian kylkiruodoista. Nyppiminen on ainoa mahdollisuus poistaa siian kylkiruodot ja se taas nostaisi siika-annoksen hinnan seuraavalle kymmenelle.
 Jälkiruoka-annokset olivat kauniita ja päättivät iltamme hienosti.

Salon seurahuone on yksi ravintola, jossa tutkinnon suorittajalla on mahdollisuus suorittaa koko tutkinto. Henkilökunta on valmis ohjaamaan työssäoppijaa kuin myös arvioimaan tutkinnon suorittajaa. Ravintolassa suositaan kotimaisia raaka-aineita ja paikallisia tuottajia ja ravintolassa on mahdollisuus oppia myös ruoan ja juoman yhdistämisestä sekä tutustua viineihin, joita muualta Salosta ei saa.Ole rohkeasti yhteydessä kun mietit mahdollisuuksia työssäoppimiseen Salon seurahuoneella! http://www.salonseurahuone.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti